Kemi

Opløselighedsprodukt

15. december 2017 af therunner (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle. Har prøvet at regne nedenstående opgave ud, men kan ikke finde ud af den. Håber, I kan hjælpe. 

Opgave: Hvor meget sølviodid kan opløses i  100\ mL\ H_2O? Opløselighedsproduktet af AgI er 8,3 \cdot 10^{-17}. Det rigtige svar er: 2,4 \cdot 10^{-7}, men kan ikke finde ud af hvorfor


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2017 af mathon

\text{N\aa r den mol\ae re opl\o selighed kaldes }s
\text{har man:}
                                 \left [ Ag^+ \right ]\cdot \left [ I^- \right ]=8{.}3\cdot 10^{-17}\; M^2

                                    s       \cdot     s     = 8{.}3\cdot 10^{-17}\; M^2

                                s=\sqrt{8{.}3\cdot 10^{-17}\; M^2}=9{.}11\cdot 10^{-9}\;M=9{.}11\cdot 10^{-10}\;\tfrac{mol}{100\;mL}
\text{omregnet:}
                                s=\left ( 9{.}11\cdot 10^{-10}\; \tfrac{mol}{100\;mL} \right )\cdot \left ( 234{.}8\tfrac{g}{mol} \right )=2{.}14\cdot 10^{-7}\; \tfrac{g}{100\;mL}


Svar #2
16. december 2017 af therunner (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Opløselighedsprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.