Matematik

Ellipse

16. december 2017 af Sara021 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Erder nogen der kan hjælpe med dette spørgsmål?

En ellipse har ligningen 9x^2+16y^2+36x-96y+36=0

bestem ellipsens centrum og længderne af halvakserne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2017 af peter lind

9x2+36x+4-4 =(3x+2)2-4

tilsvarende for y


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2017 af janhaa

center; (2, -3)

a= 4

b = 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2017 af peter lind

9x2+16y2+36x-96y+36 = 9(x2+2x+4) -36+ 16(y2-6y+9)-144 +36 = 9(x+2)2+16(y-3)2-144=0 <=>(x+2)2/16+(y-3)2/9=1

så center = (-2, 3)


Skriv et svar til: Ellipse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.