Matematik

Markere områder på en graf (indtegne ligninger)

17. december 2017 af pure07 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan markerer man dette område på en graf:

\left \| \begin{bmatrix} x_1\\x_2 \end{bmatrix} - \begin{bmatrix} 0.5\\0.25 \end{bmatrix} \right \| _\infty \leq 0.25

Ret basalt eftersøger jeg en forklaring på hvordan man indtegner en ligning når ulighedstegnet udskiftes med et lighedstegn. Jeg ved at ovenstående kan skrives som:

max[abs(x_1-0.5),abs(x_2-0.25)] \leq 0.25

Så jeg skal have hjælp til at indtegne 

max[abs(x_1-0.5),abs(x_2-0.25)] =0.25


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2017 af peter lind

se på |x1-0.5|   den er negativ for x1<0,5 og positiv for x1>0,5 tilsvarende er |x2-0,25| negativ for x2<.25 og  positv for x2 >0.25. for 0<x1<0,25 og 0<x2<0.25  er begge negative så det der er under numerisk er begge negativ. Du får såleds max[5-x1, 0,25-x2]  = 0.25  Således går du bare det hele igennen


Skriv et svar til: Markere områder på en graf (indtegne ligninger)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.