Matematik

bayes theorem på odds form

18. december 2017 af Albertguld (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey

Jeg skal bevise bayes theorem på odds form, men forstår simpelht hen ikke hovrdan det gøres. Er der nogle som kan hjælpe. 

Det siges at jeg skal benytte (5) i sætning 26 til at finde udtryk for henholdsvis P (H l E)  og  P(H l E) . Divider derefter og reducer. Detaljerne overlades til læseren.  Men forståt ikke hvordan det skal skrive op. 

Linket: http://www.matematiksider.dk/bayes/bayesianske_netvaerk.pdf

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2017 af SådanDa

pr. Bayes sætning:

\mathbb{P}(H|E) = \frac{\mathbb{P}(E|H)\cdot \mathbb{P}(H)}{\mathbb{P}(E)}

og

\mathbb{P}(H^c|E) = \frac{\mathbb{P}(E|H^c)\cdot \mathbb{P}(H^c)}{\mathbb{P}(E)}

Så derfor.

\frac{\mathbb{P}(H|E)}{\mathbb{P}(H^c|E)} =\frac{ \frac{\mathbb{P}(E|H)\cdot \mathbb{P}(H)}{\mathbb{P}(E)}}{\frac{\mathbb{P}(E|H^c)\cdot \mathbb{P}(H^c)}{\mathbb{P}(E)}}=\frac{\mathbb{P}(E|H)\cdot \mathbb{P}(H)}{\mathbb{P}(E|H^c)\cdot \mathbb{P}(H^c)}


Skriv et svar til: bayes theorem på odds form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.