Matematik

Bestem det tidsrum, t tilhører ]a,b[, hvor arealet af havis er under 8 millioner

21. december 2017 af julemandenshjjælper (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det samlede areal af havis på den nordlige halvkugle ændrer sig i løbet af året. Mængden af is kan tilnærmelsesvis beskrives ved
f(t)=3.832*sin(pi/6*t+0.6115)+10.47        t=0..12
hvor t angiver antal måneder efter 1. januar, og f angives i millioner km2

Bestem det tidsrum, t tilhører ]a,b[, hvor arealet af havis er under 8 millioner

Hvordan gør man det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2017 af matsuperman (Slettet)

Hvilke informationer har du fået? 
Hvilket program arbejder du med?
Hvordan finder man en variabel når du har fået at ligningen er lig med noget?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2017 af peter lind

Løs ligningen f(t) = 8


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. december 2017 af SuneChr

# 0
t skal angiveligt være hele tal, som du skriver efter funktionen.
I så fald er der tre værdier for t, der opfylder uligheden
f (t) < 8
Senere i teksten skal t tilhøre et åbent interval, som må formodes at være et reelt interval, som
vil indeholde de tre hele tal.


Skriv et svar til: Bestem det tidsrum, t tilhører ]a,b[, hvor arealet af havis er under 8 millioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.