Matematik

Forkort brøkerne

30. december 2017 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvordan forkorter man brøkerne?

Tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2017 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. december 2017 af MatHFlærer

a.

\frac{(4x^2)\cdot y}{(2y)^2}=\frac{(4x^2)\cdot y}{4y^2}=\frac{4x^2}{4y}=\frac{x^2}{y}

b.

\frac{(2xy)^2\cdot(4x)^2}{(2x)^4}=\frac{(2xy)^2\cdot4^2x^2}{2^4x^4}=\frac{(2xy)^2\cdot16x^2}{16x^4}=\frac{(2xy)^2}{x^2}=\frac{2^2x^2y^2}{x^2}=4y^2

Har brugt flg. regler:

(ab)^n=a^nb^n

 \frac{a^m}{a^n}=a^{m-n}

Prøv at find hoved og hale i det - godt nytår


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2017 af MatHFlærer

Og som en øvelse, prøv at forkort denne:

\frac{(3xy)^2\cdot (2y)^2\cdot x}{(2xy)^2\cdot x}


Skriv et svar til: Forkort brøkerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.