Matematik

Bestem f'(x) - differentialregning

01. januar 2018 af saranielsen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en aflevering, som skal afleveres efter ferien, men forstår ikke dette spørgsmål, selvom det lyder meget simpelt. Jeg er klar over, at man, ved at finde f'(x), bestemmer tangentens hældning, er det ikke korrekt? Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2018 af janhaa

f ' (x) = 7x^6


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. januar 2018 af Mathias7878

Du skal bestemme den afledte funktion f'(x) af den oprindelige funktion f(x). Jo, det er rigtigt, at f'(x) angiver tangentens hældning, men det skal du ikke bruge til noget i dit tilfælde.

Du skal blot anvende, at når man differentierer x opløftet i en potens, anvendes regnereglen

(x^n)' = nx^{n-1} = 7x^{7-1} = 7x^6

- - -

 

 


Svar #3
01. januar 2018 af saranielsen123 (Slettet)

tusind tak for hurtigt svar! 


Skriv et svar til: Bestem f'(x) - differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.