Fysik

Hvor mange gram O2

02. januar 2018 af pigen001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP 

Hvor mange gram O2 indeholder 25,0 L rent 02 ved 5,20 atmosfæres tryk og en temperatur på 28 oC?

Har prøvet at regne det med idealgaslov ligningen - ( har dog ikke en stofmængde, så det gav self. et forkert resultat) - og har også prøvet med pi=R*T*cosm hvor jeg isolerede cosm, men resultatet blev igen forkert.

Det skulle gerne give 168g, håber nogen lige kan hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2018 af mathon

         \small m_{O_2}=n\cdot M

         \small m_{O_2}=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}\cdot M

         \small m_{O_2}=\frac{\left ( 5{.}20\;atm \right )\cdot \left ( 25{.}0\;L \right )}{\left ( 0{.}082057\; \tfrac{atm\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273{.}15+28)\;K \right )}\cdot \left ( 31{.}998\; \tfrac{g}{mol} \right )

                    


Svar #2
02. januar 2018 af pigen001 (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Hvor mange gram O2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.