Fysik

Fysik

04. januar 2018 af 123study (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Er der nogle der kan hjælpe mig med dette spørgsmål?

a. Hvor meget varme skal vi tilføre for at fordampe 3,5g flydende N2 ved kogepunkt?

b. Hvor meget varme skal vi tilføre for at smelte 8,7 mg aluminium ved smeltepunkt?

Tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2018 af mathon

a. N2's fordampningsvarme ved -196C° er \small 200\; \tfrac{J}{g}

b. Al's smeltevarme ved 658C° er \small 0{.}390\; \tfrac{J}{mg}


Svar #2
04. januar 2018 af 123study (Slettet)

Vil du evt. vise beregningerne. Hvis det er muligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2018 af mathon

a. N2's fordampningsvarme ved -196C° er \small 200\; \tfrac{J}{g}

    \small \textup{Fordampning af 3.5 g flydende }N_2=(3{.}5\;g)\cdot \left ( 200\; \tfrac{J}{g} \right )

b. Al's smeltevarme ved 658C° er \small 0{.}390\; \tfrac{J}{mg}

    \small \textup{Smeltning af 8.7 mg Al}=(8{.}7\;mg)\cdot \left (0{.}390\; \tfrac{J}{mg} \right )

som genomtalt i
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1801133


Svar #4
04. januar 2018 af 123study (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.