Matematik

Reduktion

04. januar 2018 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har et stykke som lyder x^2+2x/x-2 --> Her lidt i tvivl hvor meget jeg må reducere den, for har først sagt, at x i nævneren forsvinder, og x^2 i tæller bliver til x

x+2x/-2 - Hvad må jeg gøre herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2018 af mathon

         \small x+\tfrac{2x}{-2}=x+\left ( -x \right )=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2018 af StoreNord

x^2+2x/x-2        ser næsten forkert ud, fordi andet led er så simpelt
                   \\x^{2}+\frac{2x}{x}-2\; \; =\; \; x^{2}+2-2\; \; =\; \; x^{2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2018 af ringstedLC

Når nu du skriver: "x^2 i tæller..." må du have glemt mindst en parentes. Er det

\frac{(x^2+2x)}{(x-2)}

???


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2018 af StoreNord

Nu må du ikke gøre opgaven for svær             :)


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.