Kemi

Phosphorsyre i cola

07. januar 2018 af sasjb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa alle

Sidder her med en opgave omkring phosphorsyre i cola, og er gået i stå ved dette spørgsmål: 

1. Brug volumen af 0,1 M NaOH som er tilsat ved 1. ækvivalenspunkt, til at beregne koncentra- tionen af H3PO4 i colaen.

2. Omregn koncentrationen af H3PO4 i colaen til mg H3PO4 pr. L cola.

3. Ifølge ’Fortegnelsen over godkendte tilsætningsstoffer til levnedsmidler’ (’Positivlisten’) må cola indeholde 625 mg H3PO4 pr. 100 mL. Sammenlign jeres resultater med positivlistens.

4. Brug grafen til at finde phosphorsyrens to første pKs-værdier.

5. Brug de to pKs-værdier, samt pKs = 12,67, til at beregne ved hvilke pH-værdier ækvivalens- punkterne præcist skal være. 

En venlig sjæl som lige vil give mig et skub i den rigtige retning? I hvertfald ift. til det første spørgsmål, så kan jeg måske finde ud af resten selv. 

Forresten 1. ækvivalenspunkt er 5,2 og 2. er 8,6


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2018 af janhaa

1.

V(NaOH)=?

graf?


Svar #2
07. januar 2018 af sasjb (Slettet)

Grafen er her, men det giver stadig ingen mening for mig desværre :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2018 af janhaa

V(OH^-) ca = 8

ved 1. equal- point


Skriv et svar til: Phosphorsyre i cola

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.