Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Beregn afkast på stående obligation
07. januar 2018 af
sojes (Slettet)
-
Niveau: Universitet/Videregående
Hej
Jeg har problemer med et obligationsspørgsmål, der lyder således:
Du kan erhverve en stående obligation med udløb i dag om 4 år. Obligationen har en nominel rente på 2,0 pct. p.a. og helårlig termin. Første rentebetaling sker i dag om ét år. Hovedstolen er 1.000 DKK. Obligationen handles til kurs 950.
Beregn det årlige afkast (den effektive rente).
Håber der er en som kan hjælpe :)
Svar #1
05. april 2018 af emul0c
Du får 2% i rente af 1.000 kroner (= 20 kr pro anno). Du skal dog kun betale 959 for obligationen. Det betyder at din effektive rente det første år er 20 / 950 = 2,105%.
Vil du regne den effektive årlige rente på din samlede investering bliver beregningen mere kompleks.
Du før 20 kr om året = 80 kr i alt på 4 år. Derudover får Du udbetalt 1.000 det sidste år, hvilket vil sige at din samlede indtjening er 1.080 kr i alt.
1080 / 950 - 1 = 13,684% over hele levetiden.
Det svarer til (1 + 13,684%)^(1/4) - 1 = 3,258% p.a. effektivitet.
Vil du regne den effektive årlige rente på din samlede investering bliver beregningen mere kompleks.
Du før 20 kr om året = 80 kr i alt på 4 år. Derudover får Du udbetalt 1.000 det sidste år, hvilket vil sige at din samlede indtjening er 1.080 kr i alt.
1080 / 950 - 1 = 13,684% over hele levetiden.
Det svarer til (1 + 13,684%)^(1/4) - 1 = 3,258% p.a. effektivitet.
Skriv et svar til: Beregn afkast på stående obligation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
