Matematik

f'(x)

08. januar 2018 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg skal bestemme den afledte funktion af f(x) = x*e^x^2+5

Jeg får det til
f'(x) = 1 * e^2x

men CAS siger noget helt andet... (uden hjælpemidler)

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2018 af StoreNord

x*e^x^2+5  eller     x*e^x^(2+5)         ?


Svar #2
08. januar 2018 af jensenshjælp (Slettet)

Nr 2

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2018 af StoreNord

Men det er jo også noget vrøvl af en opgave. Tror læreren måske, at du har svært ved at lægge 2 og 5 sammen?


Svar #4
08. januar 2018 af jensenshjælp (Slettet)

Eller ups; det var nr 1. Altså x*e^x^2+5

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2018 af StoreNord

Altså x*e^x^2+5
det er det samme som x*(e²)x +5, hvor det første led er en produkt. e² er jo bare et tal.


Svar #6
08. januar 2018 af jensenshjælp (Slettet)

Men hvad er den afledte funktion så?

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2018 af StoreNord

tjah
Skærmbillede fra 2018-01-08 21-31-38.png


Svar #8
09. januar 2018 af jensenshjælp (Slettet)

Har fået dette?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2018 af StoreNord

Prøv at plotte begge graferne sammen. Måske er de ens.


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. januar 2018 af SuneChr

Funktionen hedder, iflg. vedhæftet # 8

f(x)=xe^{x^{2}+5}

f(x)={\color{Red} x}{\color{Blue} e^{x^{2}+5}}              \left ( {\color{Red} x} \right )^{'}=1                \left ( {\color{Blue} e^{x^{2}+5}} \right )^{'}=2xe^{x^{2}+5}
Benyt nu differentiation af et produkt:
f '(x) = Rød gange blå mærke plus rød mærke gange blå.


     


Skriv et svar til: f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.