Matematik

funktioner kan i hjælpe?

12. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvordan laver jeg opgave 11? ::)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2018 af Mathias7878

Tangenten er en lineær funktion på formen y = ax+b

Hældningskoefficienten a kan findes ved at indsætte punktet P(1,2) ind i differentialligningen, da

\small a = f'(x) = \frac{dy}{dx}

hvilket jo er tangentens hældning, dvs. a i den lineære funktion. Når du så har fundet a, kan du finde b vha. formlen

\small b = y-ax

hvor x og y er punktet P(1,2)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2018 af Mathias7878

I anvendelse:

Punktet P(1,2) indsættes i differentialligningen:

 \small a = \frac{dy}{dx} = \frac{y^2}{x^2} = \frac{2^2}{1} = 4

og

\small b = y-ax = 2-4\cdot 1 = 2-4 = -2

hvilket vil sige, at

\small y = ax+b = 4x-2

- - -

 

 


Skriv et svar til: funktioner kan i hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.