Matematik

Aflevering.

12. januar 2018 af Blackisch (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg står og skal til at aflevere vedlagte fil, men forstår virkelig ikke opgave 5a. 
En venlig sjæl der kunne tænke sig at hjælpe mig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2018 af Anders521

Du skal bestemme tallene a og b, idet du ved at den givne model er tilnærmelsesvis eksponentiel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2018 af Mathias7878

Du ved, at udviklingen kan beskrives ved en eksponentiel model y = bax

Man kan, hvis man har to punkter, bestemme a og b vha. følgende formler:

\small a = \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}

og

\small b = \frac{y_1}{a^{x_1}}

hvor

\small (x_1,y_1) = (0,3280) \ og \ (x_2,y_2) = (5,10000)

- - -

 

 


Svar #3
12. januar 2018 af Blackisch (Slettet)

Forstår ikke helt det nederste du har skrevet? 


Svar #4
12. januar 2018 af Blackisch (Slettet)

Og jeg får det her mærkelige svar når jeg sætter det ind i maple.. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2018 af Anders521

Hvad angiver x og y i modellen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2018 af Mathias7878

Husk, at x angiver antal år efter år 2000
- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2018 af Mathias7878

Derfor er 

\small a = \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}} = \sqrt[5-0]{\frac{10000}{3280}} = 1.24976

og

\small b = \frac{y_1}{a^{x_1}} = \frac{3280}{1.24976^0} = 3280

hvorfor

\small f(x) = b\cdot a^x = 3280\cdot 1.24976^x

- - -

 

 


Skriv et svar til: Aflevering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.