Matematik

bestem forskriften for de fire forskelige eksponentielle sammenhænge hvor:

16. januar 2018 af rami0208 (Slettet) - Niveau: C-niveau

bestem forskriften for de fire forskelige eksponentielle sammenhænge hvor:

a.begyndelsesværdien er 300 og grafen går gennem (4,732)

b.grafen går gennem (0,50) og vækstraten er 10%

c.grafen går gennem (1,12) og (4,324) 

d. fremskrivningsfaktiren er 1,479, og grafen går gennem punktet (10,50)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2018 af mathon

     Du kender y, x og b

                                          \small y=b\cdot a^x

                                          \small 732=300\cdot a^4


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2018 af Mathias7878

a)

Løs ligningen

\small 732 = 300\cdot a^4

b)

Løs ligningen

\small 50 = b\cdot 1.1^0

c)

Anvend formlerne

\small a = \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}

og

\small b = \frac{y_1}{a^{x_1}}

hvor

\small (x_1,y_1) = (1,12) \ (x_2,y_2) = (4,324)

d)

Løs ligningen

\small 50 = b\cdot 1.479^{10}

- - -

 

 


Svar #3
16. januar 2018 af rami0208 (Slettet)

men hvordan finder jeg forskrifften for a,b og c


Svar #4
16. januar 2018 af rami0208 (Slettet)

ikke c men D


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2018 af Mathias7878

#4

Du skal løse ligningerne ovenover mht. til den variabel, du ikke kender. i a) er det a du ikke kender, i b) er det b du ikke kender og i c) er det b du ikke kender. Når du har fundet dem, skal du jo bare indsætte dem ind i formlen for den eksponentielle funktion.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2018 af mathon

\small \textup{Grundligninger:}
                              \small 1)\; \; y=b\cdot a^x

                              \small 2)\; \; y=b\cdot\left ( 1+\tfrac{p}{100} \right )^x

\small \textup{Inds\ae t de variable, du har oplyst i enten 1) eller 2) og beregn den sidste ukendte variabel.}


Skriv et svar til: bestem forskriften for de fire forskelige eksponentielle sammenhænge hvor:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.