Matematik

Komplekse tal

16. januar 2018 af Yipikaye - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Danner en andengradspolynomium altid en parabel-formet graf? Grunden til at jeg spørger er at jeg ikke får en parabel-formet graf når jeg plotter værdier ind i følgende andengradspolynomium.

y=x^2+2x+3

Værdierne er [-10; -9; -8; -7; -6; -5; -4; -3; -2; -1; 0; 1; 2; 3; 4; 5; 6; 7; 8; 9; 10]


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2018 af mathon

       når x er reel - ja.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2018 af SuneChr

Punkterne beliggende på parablen
y = f (x) = x2 + 2x + 3
er mængden
{(x , y) | y = f (x) ∧ x ∈ R  ∧ 2 ≤ y }
Toppunktet er (- 1 , 2) og værdimængden alle y ≥ 2.

Hvor kommer de komplekse tal ind i billedet?


Svar #3
16. januar 2018 af Yipikaye

Når jeg plotter overstående værdier ind på x's plads i y = x^2 + 2x + 3, så får jeg ikke en parabel. Det ligner en parabel hvor det ene ben er svunget 180 grader rundt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2018 af peter lind

så ar du tastet forkert ind i dit CAS værktøj. Gæt: potensen er fejlagtigt sat til 3 i stedet for 2


Svar #5
16. januar 2018 af Yipikaye

Jeg beklager. Det var mig der havde tastet forkert ind i excell. Sorry. Men jeg har nu endnu et spørgsmål.

I og med at diskriminanten er negativ, da må man ty til komplekse tal hvis ellers jeg har forstået det rigtigt og den komplekse løsning til ovenforstående ligning er z = 2 + 3i.

Mit spørgsmål er så er z lig med toppunktet dvs dobbeltroden eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2018 af peter lind

Den løsning er forkert og der er 2 komplekse løsninger til ligningen. Der er ingen dobbeltrod og det er ikke toppunktet. løsningerne er (-2±i*kvdrod(-d) ) /2


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.