Matematik

HJÆLP!!!

18. januar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1)

en bank tilbyder 2,25% årligt i rente på en højrentekoto. En onkel indsætter 10 000 kr. på en sådan højrentekonto som konfirmationsgave til nevø.

a) bestem beløbet på højrentekontoen efter 4 år?

b) hvor mange år går der i alt, før beløbet overstiger 13 000 kr.?

Opgave 2)

en hunds daglige behov for foder afhænger af hundens vægt. For en normalt aktiv hund skal det daglige foder indeholde energien. E = 525 *x^0,75, hvor E er energiindholdet i kJ, og x er hunden vægt i kg.

a) hvor meget energi skal det daglige foder indeholde for en hund på 15k kg?

En collie vejer dobbelt så meget som en cockerspaniel, i dette tilfælde er dens vægt 30 kg.

b) hvor mange procent større skal energiindholdet i det daglige foder være for en collie end for en cockerspaniel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2018 af Mathias7878

1a)

Renteformlen er

                               \small K = K_0\cdot (1+r)^n

hvor K0 = 10.000, r er renten og n er antal terminer, dvs. 4 år

2a)

Løs ligningen

                                     \small 13.000 = 10.000\cdot 1.0225^n

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2018 af larsen743 (Slettet)

For at isolere n, skal du først dele med 10.000 på begge sider af lighedstegnet. Derefter tager du logaritmen på begge sider, hvor du kan trække eksponenten ud, jævnfør logaritmeregnereglen log(a^n)=n*log(a). Derefter skal du dele med logaritmen til 1,0225. 


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.