Fysik

HJÆLP FYSIK

19. januar 2018 af sarazz - Niveau: B-niveau

har fysik og skulle svare på disse spørgsmål 

1.Beregn den energimængde der er nødvendig for at opvarme 0,3kg vand fra 12°C til 53°C 

2.Noget vand tilføres energimængden 5,7kJ, hvorved temperaturen stiger 12°C. Hvad er vandets

masse? 

forstår ikke rigtig hvilke formeler jeg skal bruge til dem. 

fik dog den første til 12,3 W, men ved ikke om det er rigtigt. ville være hjælpsomt hvis nogen kunne forklare hvilke formler jeg skal bruge 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2018 af mathon

\small \textup{Du skal bruge:}
                                \small E=m\cdot c\cdot \Delta T 

\small \textup{i begge opgaver.}        


Svar #2
19. januar 2018 af sarazz

forstof opgave 1, men hvordan skal jeg bruge formlen til anden opgave, skal jeg isolere m(massen) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2018 af mathon

Ja

                                \small m=\frac{E}{c\cdot \Delta T}


Svar #4
20. januar 2018 af sarazz

taakkk!!! forstår det nu


Skriv et svar til: HJÆLP FYSIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.