Matematik

Reduktion

19. januar 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

32\sqrt{x}\sqrt{x} = 32 x

Nogen der kan forklare mig hvorfor det er tilfældet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2018 af Studentos

\sqrt{x}*\sqrt{x}=x

32*x=32x


Svar #2
19. januar 2018 af Mathian

Blev forvirret over det første. Hvordan kvadratrod x * kvadratrod x kan give x 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2018 af Studentos

Det er en potensregneregel: \sqrt{x}=x^\frac{1}{2}

x^\frac{1}{2}*x^\frac{1}{2}=x


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2018 af Mathias7878

I forlængelse med #3

\small \sqrt{x} = x^{\frac{1}{2}}

hvorfor

\small \sqrt{x}\cdot \sqrt{x} = x^{\frac{1}{2}}\cdot x^{\frac{1}{2}} = x^{\frac{1}{2}+\frac{1}{2}} = x^1 = x

da

\small a^n\cdot a^m = a^{n+m }

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2018 af mathon

eller
             \small \sqrt{x}\cdot \sqrt{x}=\sqrt{x\cdot x}=\sqrt{x^2}=x

eller
             \small x^{\frac{1}{2}}\cdot x^{\frac{1}{2}}=\left (x^{\frac{1}{2}} \right )^2=x^{\frac{1}{2}\cdot 2}=x^{\frac{2}{2}}=x^1=x


Svar #6
20. januar 2018 af Mathian

ah, tusind tak !


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.