Matematik

Opgaver om eksponentielle funktioner

21. januar 2018 af aalborgpigencj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har to punkter i en opgave som jeg meget gerne kunne bruge lidt hjælp til. De omhandler begge eksponentielle funktioner.

En beholder med varmt vand sættes til afkøling i et rum, hvor temperaturen er 0 grader. Vandets temperatur som funktion af tiden kan beskrives ved

f(t)= 90*e-0,032t = 90*0.968507t

hvor f(t) angiver temperaturen i celsiusgrader til tiden t målt i minutter efter start.

1. Forklar, hvad konstanterne a og b fortæller om vandets temperatur. 
2. Hvornår er vandets temperatur 70 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2018 af mathon

2.
                \small 70=90\cdot e^{0{.968507\cdot t}}

                 \small \tfrac{7}{9}=e^{0{.968507\cdot t}}

                 \small \ln\left (\tfrac{7}{9} \right )=0{.}968507\cdot t

                 \small t=\tfrac{\ln\left (\tfrac{7}{9} \right )}{0{.}968507}


Skriv et svar til: Opgaver om eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.