Matematik

Optimering regning

22. januar 2018 af fred270q (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sider fast på en opgave om optimering. er der nogle som vil hjælpe med hvordan jeg regner denne her ud??

Med hvilke mål, med 2 dec., skal en cylinderformet blikdåse laves, når den skal indholdet 400 ml og have mindst mulige overflade? Sådan skal have både bund og låg


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2018 af peter lind

Kald radius i dåsen for r og højden h

Rumfanget af dåsen er  V=2πr2h

Arealet af den runde del af dåsen er 2π*h

Arealet af bund og dåse er πr2

Isoler h i rumfanget for dåse og sæt det ind i formlen for overfladen. Du har nu overfladen for dåsen som funktion af r. Differentier den og sæt resultatet = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2018 af SuneChr

Sætternissen har vist været på spil i # 1.
Rumfang af dåse = πr2h
Krum overflade = 2πrh
Overflade af bund og låg = 2πr2


Skriv et svar til: Optimering regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.