Matematik

Er dette rigtig beregn punktet p's projektion p l

23. januar 2018 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej 

jeg har prøvet at beregne p's projektion på l 

men synes punktet virker meget ''høj'' 

har ved hæftet min opgave i 2 stykker 

Vedhæftet fil: 1.jpg

Svar #1
23. januar 2018 af sandrai

og den sidste del 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2018 af mathon

                            \small \overrightarrow{n}_l=\overrightarrow{n}_m=\begin{pmatrix} 2\\-3 \end{pmatrix}

                            \small m\! \! :\; \; \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2{.}5+2t\\-1+3t \end{pmatrix}

\small \textup{Sk\ae ringspunkt:}
                            \small 2\cdot \left ( 2{.}5+2t \right )-3\cdot \left ( -1+3t \right )+5=0

                            \small 5+4t-\left ( -3+9t \right )=-5

                            \small 5+4t+3-9t =-5

                            \small 8-5t =-5

                            \small 5t =13

                            \small t =\tfrac{13}{5}=2{.}6

\small \textup{Sk\ae ringspunkt:}
                            \small \left (2{.}5+2\cdot 2{.}6;-1+3\cdot 2{.}6 \right )=\left ( 7{.}7;6{.}8 \right )

...
     \small \textup{Det g\aa r galt i 10. linje, hvor du ganger ind i parenteser.}
 


Svar #3
23. januar 2018 af sandrai

Mange tak! Synes også mit lød forkert :-)

Skriv et svar til: Er dette rigtig beregn punktet p's projektion p l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.