Fysik

Elektrisk

23. januar 2018 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har det svært med at løse den opgave, er der nogen kan hjælpe med det??????

Vedhæftet fil: Elektrisk-2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2018 af mathon

A)
              \small R^{er\! stat}_{serie}=R_1+R_2


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2018 af mathon

B)
              \small \small U=\left (R_1+R_2 \right )\cdot I

...
\small \textup{Her er set bort fra den relativt lille str\o m, som genneml\o ber volmetret.}


Svar #3
23. januar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

1) R=15*25=375R

2) U=375/0.80= 468.75V

Kan det være rigtigt sådan


Svar #4
23. januar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Hvordan løser man den her

To resistorer med resistanser  [R_1 = \unit[15]{\Omega}]  og  [R_2 = \unit[10]{\Omega}]  er koblet

parallelt. Den samlede strømstyrke I gennem parallelkoblingen er I = 0,15 A.

Beregn parallelkoblingens erstatningsresistans R.
Beregn spændingsforskellen U over parallelkoblingen.


Svar #5
23. januar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

1)

R(1/15+1/10)=6ohm


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2018 af mathon

#3
         Det er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2018 af mathon

#5
                                     \small \frac{1}{R_{er\! stat}}=\frac{1}{R_1}+\frac{1}{R_2}

                                     \small \frac{1}{R_{er\! stat}}=\frac{1}{15\; \Omega }+\frac{1}{10\; \Omega }=\left (\frac{2}{30}+\frac{3}{30} \right )\Omega ^{-1}=\frac{1}{6}\; \Omega ^{-1}

                                     \small R_{er\! stat}=6\; \Omega

                             

          


Svar #8
23. januar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Hvad mener du med 2/30+3/30, er ikke forstod det

Hvordan beregner man den spændingsforskellige i det tilfælde


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. januar 2018 af mathon

\small \textup{sp\ae ndingsforskellen \textbf{U} over parallelkoblingen:}
                                     
                                     \small U=\left (6\;\Omega \right )\cdot \left ( 0{.}15\;A \right )=0{.}9\;V

                     


Skriv et svar til: Elektrisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.