Matematik

sandsynligheden mat b

23. januar 2018 af Sommerogvinter - Niveau: B-niveau

Hej.

Spørgsmålet lyder at der er købt 6 regnemaskiner med 25% chanche for at skulle repareres indenfor de næste 2 år.

a) bestem sandsynlig for at præcis 2 skal repareres

b) bestem sandsynlig for at højst 3 skal repareres

c) bestem sandsynlighed for at mindst 3 skal repareres

Jeg skal bruge n og p til at udregne samt p(x=?)

er det korrekt at n= 6 og p=25% og a = p(x=2), b =p(x<=3) og c=(p>=3) ? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2018 af MatHFlærer

korrekt


Svar #2
23. januar 2018 af Sommerogvinter

Er det også rigtigt at i a at præcis to skal repareres er 0,29663 som er cirka 29%? :)

og at b højst tre er 0.9624 altså 96%

og c at mindst 3 er 0,1694 altså 16% ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2018 af MatHFlærer

Ja :)


Svar #4
23. januar 2018 af Sommerogvinter

Super. Tusinde tak for din hjælp! God aften :)


Skriv et svar til: sandsynligheden mat b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.