Fysik

To nemme fysikopgaver

29. januar 2018 af MikkelHansen100 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle som vil hjælpe mig med opgave a og b?

Vedhæftet fil: Hårtørrer.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2018 af mathon

a)

           \small I_{ef\! f}=\frac{U_{ef\! f}}{R_1}=\frac{230\; \Omega \cdot A}{82\; \Omega }=2{.}80\; A


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2018 af hesch (Slettet)

#2 er ikke rigtig.

Effektforbruget er 1600W i trin 2.

Ieff = 1600W / 230V = 6,96A


Brugbart svar (2)

Svar #4
29. januar 2018 af mathon

b)
       
    \small R_{er\! stat}=\frac{{U_{ef\! f}}^2}{P}=\frac{230^2\; V^2}{1575\;W}=\frac{52900\; V\cdot A\cdot \Omega }{1575\; V\cdot A}=33{.}5873\;\Omega

           \small \frac{1}{R_2}+\frac{1}{R_1}=\frac{1}{R_{erstat}}

           \small \frac{1}{R_2}=\frac{1}{R_{erstat}}-\frac{1}{R_1}

           \small \frac{1}{R_2}=\frac{1}{33{.}5873\; \Omega }-\frac{1}{82\;\Omega }=0{.}017578\; \Omega ^{-1}

           \small R_2=\left (0{.}017578\; \Omega ^{-1} \right )^{-1}=56{.}89\; \Omega

           


Svar #5
29. januar 2018 af MikkelHansen100 (Slettet)

Er ikke helt sikker på hvad I skriver.

a) Hvad er forskellen på effektivværdi og maksimalværdi? og hvad er det I har beregnet?

b) Hvorfor er effekten 1575 W i delopgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2018 af mathon

Både #2 og #3 er forkerte:

           \small I_{ef\! f}=\tfrac{1575\; W}{230\; V}=6{.}84\;A               


Svar #7
29. januar 2018 af MikkelHansen100 (Slettet)

Tak, men forstår stadig ikke hvad forskellen på effektivværdi og maksimalværdi er.

Desuden hvad er grunden til at man skal trække 25 W fra 1600 W?


Brugbart svar (3)

Svar #8
29. januar 2018 af mathon

\small \textup{De 25 W forbruges over bl\ae seren og ikke over gl\o detr\aa dene.}

\small I_{max}=\sqrt{2}\cdot I_{ef\! f}     \small \textup{forudsat at sp\ae ndingen er sinusformet.}


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

#7

Den øjeblikkelige spænding på tidspunktet t er u(t) = Umax*sin(2π*50Hz*t) hvis vi har valg starttidspunktet ved nulgennemgangen i positiv retning.

Effekten i en modstand R til tiden t er P(t) = u2(t)/R = Umax2sin2(2π*50Hz*t). Denne værdi svinger i tiden mellem 0 og Umax2/R. I middel er effekten målt over en periode U = Umax2/R. Denne effekt kan man også få med en jævnspænding på \frac{\sqrt{2}}{2}U_{max}. Denne værdi kaldes vekselspændingens effektivværdi.

a) Bestem effektivværdien og maksimalværdien af strømmen I på figur 3.2c.

Her er begge modstande koblet ind og vi kender ikke R2. Vi ved derimod, at den samlede effekt er 1600W og ar motoren tager de 25W tilbage bliver 1575W til modstandene. Strømstyrken kan så findes af P = U*I. Her er der tale om effektivværdier. Maksimalværdier fås så ved at gange med kvadratrod 2.

b) Regn strømstyrken i R1 ud med Ohms lov. Træk den fra den samlede strømstyrke. Derved fås strømstyrken i R2. Brug så Ohms lov til at finde R2.


Svar #10
29. januar 2018 af MikkelHansen100 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. Nu forstår jeg det hele.


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. januar kl. 19:26 af Lalode

Hvordan vil man skrive #6 op?

 I_{eff}=\frac{U{eff}}{?}


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. januar kl. 23:25 af ringstedLC

#6

Både #2 og #3 er forkerte:

           \small I_{ef\! f}=\tfrac{1575\; W}{230\; V}=6{.}84\;A               

Med detaljer:

\begin{align*} I_{eff} &= \frac{(1600-25)\,\textup{W}}{230\,\textup{V}} &&= 6.8{\color{Red} 5}\,\textup{A} \\ I_{maks} &= \frac{1575\,\textup{W}\cdot \sqrt{2}}{230\,\textup{V}} &&= 9.68\,\textup{A} \end{align*}


Skriv et svar til: To nemme fysikopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.