Matematik

Forkert facit - hvorfor?

29. januar 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har lavet opgave a, b og d, men jeg får et forkert facit til opgave c. Derfor vil jeg spørge - er der en, der kan fortælle mig hvad jeg gør forkert?

C) Facit er 68,9 

Desuden er facit til b) \alpha :3x+4y=20


Svar #1
29. januar 2018 af annahansen2 (Slettet)

Her er min løsning, som giver et forkert facit. 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2018 af peter lind

Normalvektoren for β er (-3, 0, 4)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

I ligningen med z har du indsat talværdien 4 som andenkoordinat i vektoren. Det skal være trediekoordinaten.


Svar #6
29. januar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#4, #5, Når jeg gør det, får jeg et negativt resultat -0,36 og når jeg tager cos-1 af - 0,36, får jeg 111.

Hvilket jo er forkert, da facit er 68,9


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar 2018 af peter lind

Du skal bestemme den spidse vinkel mellem de to plane. Du finde den stumpe vinkel som er 180º-68,9º


Svar #8
29. januar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#7 Hvordan bestemmer jeg den spidse vinkel?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. januar 2018 af peter lind

180º - den vinkel du har fundet


Svar #10
30. januar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#9 Det er forkert, da det giver 106. 

Resultatet skal give 68,9.


Brugbart svar (1)

Svar #11
30. januar 2018 af mathon

\textup{den spidse vinkel:}

    \small \textup{N\aa r }0<v<90^\circ\textup{ er }\cos(v)>0
   
                                      \small \cos(v_{spids})=\frac{ \overset{\textbf{\color{Red} \textup{skal v\ae re positiv}}}{\overbrace{\left | \overrightarrow{n}_\alpha \cdot \overrightarrow{n}_\beta\right | }}}{\left | \overrightarrow{n}_\alpha\right |\cdot \left | \overrightarrow{n}_\alpha\right |}=\frac{\left | -9 \right |}{5^2}=0{.}36

                                      \small v_{spids}=\cos^{-1}\left (0{.}36 \right )=68{.}9^\circ


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

#10

180 - 111 = 69


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. januar 2018 af Soeffi

#3

Dette gøres sådan:

α: 3·x + 4·y + 0·z + (-20) = 0  

β: (-3)·x + 0·y + 4·z + (-22) = 0

Vedhæftet fil:1806990.png

Skriv et svar til: Forkert facit - hvorfor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.