Fysik

Mekanik

31. januar 2018 af brojjjjjj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle nogle som kan hjælpe med denne opgave:

en bil kører 90 km/t og bremser hårdt op, bilen kører herefter 30 m inden den holder stille.

a) hvor stor er accelerationen under opbremsningen?

b)hvor lang tid går der inden farten er nede på 60 km/t

c) hvor lang tid går der inden bilen holder stille?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2018 af Soeffi


Svar #2
31. januar 2018 af brojjjjjj (Slettet)

tak, men leder efter svaret til a


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2018 af janhaa

er a = 10,42 m/s2

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2018 af janhaa

a)

90 km/t = 25 m/s

så:

(i)

s= vo*t + 0,5at2

og

(ii)

a = delta v/t

(i) 30 = 25t+ 0,5at2

(ii): at = -25

(ii) inn i (i): gir 12,5t = 30

t = 2,4 sek. og a = - 10,42 m/s2 (bremser)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2018 af Soeffi

#2 tak, men leder efter svaret til a

 


Svar #6
31. januar 2018 af brojjjjjj (Slettet)

Undskyld gutter men forstår intet. Hvordan ved i tiden er 2.4 sek 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2018 af hesch (Slettet)

s = ½at2   , a = v/t    →

s = ½(v/t)*t2 = ½vt

30m = ½*25*t      →

t = 60/25 = 2.4s


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2018 af Soeffi

a) Svar: antag konstant acceleration. Anvend formlerne for s(t) og v(t):

    s(t) = 0,5·a·t2 + (90 km/t)·t og v(t) = a·t + 90 km/t.

    Sæt t = 0 til starten af opbremsningen. For opbremsningen gælder: 

    s(Δt) = 30 m og v(Δt) = 0, hvor Δt er den tid, som opbremsningen tager.  

   Dette giver følgende to ligninger for a og Δt:

    30 m = 0,5·a·(Δt)2 + (90 km/t)·Δt og 90 km/t = a·Δt + 90 km/t.

   Ved at løse ligningerne, får man, at a = -10 m/s2 og Δt = 2,4 sek.

    (Dermed har man svaret på både (a) og (c))

b) Svar: Man skal finde Δt, når v(Δt) = 60 km/t.

    Da der er nedbremset med 30 km/t, som er en tredjedel af 90 km/t, er svaret :

    Δt = (1/3)·2,4 sek = 0,8 sek.

    (ved konstant acceleration er fartændringen proportional med tiden)


Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.