Fysik

opgave om bevægelse

23. marts 2012 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle nogle som kan hjælpe med denne opgave:

en bil kører 90 km/t og bremser hårdt op, bilen kører herefter 30 m inden den holder stille.

 

a) hvor stor er accelerationen under opbremsningen?

b)hvor lang tid går der inden farten er nede på 60 km/t

c) hvor lang tid går der inden bilen holder stille?

 

i a) tænker jeg at der skal anvendes formlen -V02 / 2s  ? men hvad er så s?


Svar #1
23. marts 2012 af TheLeresa (Slettet)

eller nevermind a) har jeg fundet ud af men vil gerne have hjælp til b) :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2012 af mathon

med konstant acceleration:

b)                               
                                     t = Δv / a

                                     t = ((16,6667 m/s) - (25 m/s) / (-10,4167 m/s2) = 0,8 s


c)
                                     t = Δv / a

                                     t = ((0 m/s) - (25 m/s) / (-10,4167 m/s2) = 2,4 s

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

b) Man antager, at der er konstant acceleration under opbremsningen. Derfor gælder der om hastigheden under opbremsningen:

v = v0 + at

hvor v0 er starthastigheden 90 km/t og a er den fundne acceleration fra a) (bemærk at a er negativ). Bestem nu det tidspunkt t, hvor v = 60 km/t .


Svar #4
24. marts 2012 af TheLeresa (Slettet)

tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: opgave om bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.