Matematik

Find nulpunkter for f(x)= x/((x+3)*(x-2))

01. februar 2018 af petbau - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen, der kan hjælpe med at beregne nulpunkter til denne funktion:

f(x) = x/((x+3)(x-2)),

Jeg skal finde f's nulpunkter, dvs. f(x) = 0 , x/((x+3)*(x-2)) = 0

Jeg vil gerne have (x+3)(x-2) væk fra nævneren og ganger derfor igennem på begge sider:

    (x+3)*(x-2) * x / ((x+3)*(x-2)) = 0 * ((x+3)*(x-2))

x = 0

Men er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2018 af janhaa

ja


Svar #2
01. februar 2018 af petbau

Tak for det hurtige svar. Jeg sidder og skal beregne fortegnsvariation.

Er det korrekt at x ikke er defineret i - 3 og 2 og er Dm(f)= R/ -3 og 2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2018 af mathon

                \small f(x)=\frac{x}{\left ( x+3 \right )\left ( x-2 \right )}\; \; \; \; \; \; x \in \mathbb{R}\backslash\{-3,2\}

\small \textup{eneste mulighed for }f(x)=0\textup{ er }
                                 \small x=0


Svar #4
01. februar 2018 af petbau

Tusinde tak mathon

Hvordan kan jeg skrive matematiske udtryk, som du gør?


Svar #5
01. februar 2018 af petbau

Kan du også hjælpe mig med denne ? :-) (jeg fandt formel editoren lige oven over, pardon)

f(x)= 2*(x-3)^{2}*(x-2)/ (x-1)*(x-2)=0

Jeg ganger brøken op og får:

f(x)= 2*(x-3)^{2}*(x-2) = 0

f(x)= 2*(x-3)(x-3)(x-4) = 0

Jeg ganger tre parenteser sammen

2*(x^{2}-3x+x^2-4x-3x+9-3x+12+x^{2}-4x-3x+12)

2*(3x^{2}-20x+33)

6x^2-40x+66

a = 6 , b = -40, c = 66

d = b^{2}-4ac, d = 1600 - 1584 = 16

x=-b\pm kvadratroden af d / 2a

x = -(-40)+4/12 = 4 og x = -(-40)-4/12 = 3

Er der nogen hurtigere måde at lave dette på ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2018 af fosfor (Slettet)

#4 Hvis du trykker "citér" på svaret så kopieres det til dit svarfelt, hvor du kan højreklikke og vælge "edit equation" for at ser hvordan.


Svar #7
01. februar 2018 af petbau

Hej,

Tusinde tak, jeg lærer lidt hver dag :-) 


Skriv et svar til: Find nulpunkter for f(x)= x/((x+3)*(x-2))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.