Fysik

Hvordan konverterer man J til L*atm?

01. februar 2018 af lhp17 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen, jeg skal konvertere gaskonstanten:

8,314\frac{J}{k\cdot mol}

til enheden:

0,082057\frac{L\cdot atm}{k\cdot mol}

Jeg  kan ikke komme videre end fra her:

J=kg\cdot m^{2}\cdot s^{-2}

Hvordan konverterer man det?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2018 af mathon

                \small 8{.}314\; \tfrac{J}{mol\cdot K}=8{.}314\; \tfrac{Nm}{mol\cdot K}=8{.}314\; \tfrac{\tfrac{N}{m^2}\cdot m^3}{mol\cdot K}=8{.}314\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K}

                \small 1\; atm=101325\; Pa

                \small \tfrac{1}{101325\; }\; atm=Pa

                \small 8{.}314\; \tfrac{\left (\tfrac{1}{101325}\; atm \right )\cdot \left (10^3\; L \right )}{mol\cdot K}=0{.}082053\; \tfrac{atm\cdot L}{mol\cdot K}


Svar #2
01. februar 2018 af lhp17 (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt, jeg har vedhæftet hvad jeg ikke forstår.


Skriv et svar til: Hvordan konverterer man J til L*atm?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.