Matematik

Parabel

04. februar 2018 af Brugfordinhjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 7
Idet det oplyses, at parablen for andengradspolynomiet f(x) har rødderne: p= -3 og q=7 samt højden 8 (a er positiv) skal du finde en forskrift for parablen. 

jeg kan ikke løse den, og sidder fast i den. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2018 af ringstedLC

Toppunktet ligger på symmetriaksen under x-aksen. Symmetriaksen ligger midt imellem de to rødder.

\begin{align*} T_{(x,y)}&=\left ( \frac{7-(-3)}{2}+(-3),-8 \right ), a>0\\ f(x)&=a(x-x_0)+y_0\;,\; T_{(x,y))}=(x_0,y_0)\\ f(x)&=0=a(7-x_0)+y_0\\ a&=\;? \end{align}


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.