Matematik

Kvartalsvis rentetilskrivning

04. februar 2018 af Emil18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har simpelthen glemt alt om kvartalsvis rentetilskrivning, så derfor søger jeg hjælp til en opgave.

Et par har arvet 47.000 kr og sætter dem på en opsparingskonto med 3.5% p.a. med kvartalsvis rentetilskrivning. Hvor meget står der på kontoen efter 8 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2018 af mathon

                                \small r_{kvart}=\tfrac{3{.}5}{4}\cdot 10^{-2}=0{.}00625

                               \small \small 47\cdot 10^3\cdot 1{.}00625^{\, 8\cdot 4}=57\, 370{.}21


Svar #2
04. februar 2018 af Emil18 (Slettet)

Er du sikker på at renten bliver 0.00625?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2018 af mathon

\small \textup{korrektion:}
                      \small \textup{Jeg er sikker p\aa,\ at det er forkert. Jeg har indtastet et forkert tal.}

                                \small r_{kvart}=\tfrac{3{.}5}{4}\cdot 10^{-2}=0{.}00875

                               \small 47\cdot 10^3\cdot 1{.}00875^{\, 8\cdot 4}=62\, 111{.}41

                       


Skriv et svar til: Kvartalsvis rentetilskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.