Matematik

Bestem h'(t)

04. februar 2018 af linimuzz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg er gået i stå med en opgave i matematik. Jeg har løst opgave opg. a, men kan simpelthen ikke løse opg. b. Er der en som kan hjælpe?

Opgave 12B:

En virksomhed introducerer en ny vare. Virksomheden forventer, at afsætningen dag t efter introduktionen kan beskrives ved funktionen h med forskriften

h(t)=8*t+86,1+100*cos(0,157t-2,608) , 0\leq t\leq 40

a) Bestem afsætningen på dag 40.

Indsætter 40 på t's plads:

h(t)=8*40+86,1+100*cos((0,157*40)-2,608)=319,8399

Afsætningen på dag 40 er dermed 319,84.

b) Bestem h'(t), og bestem den dag t efter introduktionen, hvor virksomheden har størst afsætning.

Skal man finde indre og ydre værdi eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2018 af OliverHviid

Til b)

Find h'(t) og løs herefter ligningen h'(t)=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2018 af mathon

       \small h{\, }'(t)=8+100\cdot \left ( -\sin\left ( 0{.}157t-2{.}608 \right ) \right )\cdot 0{.}157=8-15{.}7\cdot \sin\left ( 0{.}157t-2{.}608 \right )


Skriv et svar til: Bestem h'(t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.