Fysik

Fysik SRO Daniell element elektricitet

06. februar 2018 af FysHjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har et forsøg med daniell element.  jeg har lavet en U_0 og R_i  graf som har ligningen y=-0,013719x+1,04379

Spørgsmålet er så: Bestem Daniell elements hvilespænding U_0 dets indre restistans ud fra ligninen for tendenslinjen. 

spg 2: Bestem kortslutningsstrømmen I_max, som er strømstyrken, når polspændingen er 0 V.?

spg 3: Den maksimale strøm kan findes på mere end 1 måde- overvej hvilken det er, og hvilken der er bedst. 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Det er nok ikke U0, du har afbildet i grafen, men U. Det har sikkert heller ikka afbildet RI, men I.

Hvis grafen er en U-I-graf, kan ligningen ikke være en ligning i x og y med mindre, du beskriver sammenhængen mellem de to sæt variable. Du mener sikkert U=-0,013719 * I +1,04379.

Polspændingen for et batteri er U = -Ri * I + U0. Du kan så aflæse Ri og U0 fra den fundne linie.

2) Du kan sætte U=0 i ligningen og løse med hensyn til I. Du kan også forlænge linien, du har i din graf til den skærer I-aksen. Her er U=0. 3) overvej, hvilken af disse metoder, der er bedst.


Svar #2
08. februar 2018 af FysHjælp (Slettet)

Er hvilespændingen U0=1,04379 som er b værdien og -0,013719 indre restistans?

Imax må så være der hvor linjen skærer x-aksen er dette forstået korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Næsten korrekt. Resistansen er positiv: 0,013719Ω. (Husk enhederne)


Skriv et svar til: Fysik SRO Daniell element elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.