Fysik

hjælp til fysik opgave

08. februar 2018 af salimo020301 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for lidt hjælp med den her opgave 

Der er 0,5 vand i en elkedel med en starttemperatur på 15oC. Elkedlen tændes i 2 minutter for at få vandet til at koge elkedlen har en effekt på 1500 W

Beregn forbruget af elektrisk energi

Hvor stor en varme er blevet tilført til vandet?

Hvad er elkedlens nyttevirkning


Svar #1
08. februar 2018 af salimo020301 (Slettet)

 

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

1.

E = P*T

E = 1500 W * 2*60 s = .....J

2.

Q = m*c*ΔT

Q = 0,5 kg * 4210 J/(kg*oC) * (100oC - 15 oC) = .... J

3.

η = Eudnyttet/Etilført

Altså du skal tage resultatet fra 2. og dividere med resultatet fra 1., og så kan du gange med 100% hvis du har lyst til det.


Skriv et svar til: hjælp til fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.