Matematik

Er det rigtigt skrevet op? haster..

12. februar 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme definitonsmængden for f. Er det så nok, at skrive min svar som nedenstående. Eller skal der være nogle mellemregninger?

f(x)=ln(1+2x)-\frac{1}{3}x

Dm(f)=-\frac{1}{2},\infty

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2018 af mathon

                    \small Dm(f)=\; ]-\tfrac{1}{2}\, ;\infty]


Svar #2
12. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#1 Det er også sådan jeg har skrevet dem, men jeg kunne ikke finde klammerneher på Studieportalen, men må man skrive svaret lige efter funktionen uden nogle mellemregning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2018 af Anders521

#2

Du kan evt. begrunde at f har netop dette interval.


Svar #4
12. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#3 Okay, men der er ikke nogle mellemregninger ?

Man kan se ud fra foreskriften og derfra skrive definitionsmængen? Eller er det mig der tager fejl


Svar #5
12. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

Er der ikke en, der kan besvare mit spørgsmål i #4? Det ville være en stor hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. februar 2018 af SuneChr

Begrundelsen for at Dm(f) = {x | x > - 1/2} er, at ln (t) funktionen er defineret for alle positive t.


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. februar 2018 af StoreNord

Argumentet til ln() skal være større end 0:
1+2x > 0   ⇔   2x > -1   ⇔   x>-½


Skriv et svar til: Er det rigtigt skrevet op? haster..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.