Matematik

trigonometri

13. februar 2018 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan bestemmer jeg |EF|

jeg er klar over jeg først skal bestemme |BC| men jeg har svært ved at finde den formel jeg skal bruge..


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2018 af Mathias7878

Find skaleringsfaktoren k ved at dividere længden af DF med AC. Bestem derefter BC ved hjælp af pythagoras. Ganges skaleringsfaktoren k med længden af BC har du fundet EF 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2018 af Mathias7878

Dvs. du skal altså udregne følgende:

  \small k = \frac{|DF|}{|AC|} = \frac{10}{8} = \ ?

og

  \small |BC| = \sqrt{10^2-8^2} = \ ?

samt

  \small |EF| = |BC| \cdot k = \ ?

Du kan desuden læse om ensvinklede trekanter på følgende hjemmeside:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/trigonometri/ensvinklede-trekanter

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2018 af Mathias7878

...

  \small k = \frac{|DF|}{|AC|} = \frac{10}{8} = 1.25

  \small |BC| = \sqrt{10^2-8^2} = \sqrt{100-64} = \sqrt{36} = 6

  \small |EF| = |BC| \cdot k = 6\cdot 1.25 = 7.5

- - -

 

 


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.