Matematik

En funktion f

13. februar 2018 af Random93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej hej alle!

jeg har brug for hjælp til opgaven. den er vedhæftet som billede


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2018 af Mathias7878

Dem alle sammen eller?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2018 af Mathias7878

a)

Anvend formlen:

  \small y = f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)

hvor

  \small x_0 = 5

b)

Løs ligningen f'(x) = 0 og læs nærmere om på følgende hjemmeside, hvordan man laver monotoniforhold for en funktion:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/monotoniforhold

c)

Løs ligningen

 \small f(x) = g(x)

  \small 2\cdot x^3-6\cdot x^2-12\cdot x +1 = -3\cdot x^2+33

  ....

  \small x = \ ?

- - -

 

 


Svar #3
14. februar 2018 af Random93 (Slettet)

jeg har løst ligningen f(x)=g(x) 

x= 4 

men hvad er så koordinatsættet til Q? bare 4?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2018 af Mathias7878

Et vilkårligt koordinatsæt kan skrives som:

  \small (x,y) = (x_0,f(x_0))

Dvs. du kan enten udregne y-værdien ved at indsætte x = 4 ind i enten f(x) eller g(x) - det er ligegyldigt, da når du løser ligningen f(x) = g(x), finder du jo netop den x-værdi, der medfører, at deres y-værdi er lig hinanden. Ellers kan du vælge at skrive det som:

  \small Q(4,f(4))

da y-værdien (den der kaldes f(x)) jo afhænger af dens x-værdi eller:

  \small Q(4,g(4))

- - -

 

 


Svar #5
14. februar 2018 af Random93 (Slettet)

jeg har løst den sådan her


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2018 af Mathias7878

..

  \small Q(x,y) = (4,-15) = (4,f(4)) = (4,g(4))

vælg en af overstående måder at skrive det på og brug det som resultat.

- - -

 

 


Svar #7
14. februar 2018 af Random93 (Slettet)

Hvor kommer (4,-15) fra?

Svar #8
14. februar 2018 af Random93 (Slettet)

Necermind! Har løst den

Skriv et svar til: En funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.