Matematik

Reduktion.

14. februar 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har løst første halvdel af opgaven, men har svært ved at se, om jeg har reduceret "nok"?

Jeg har reduceret stykket til

\frac{5}{2\cdot m+3\cdot m\cdot n}

Så det eneste jeg har fjernet er et m..

Kan man også reducere ved at dividere med to?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2018 af Mathias7878

Ja, det kan man godt, men det er unødvendigt. Din reducering er tilstrækkelig.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2018 af Mathias7878

.. hov du har vist glemt at fjerne det ene m. Din reducering bør være:

\small \frac{5m}{2m^2+3mn} = \frac{5m}{ m(2m+3n)} = \frac{5}{2m+3n}

- - -

 

 


Skriv et svar til: Reduktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.