Matematik

Vektorer i Planen - Vinkel med mere...

15. februar 2018 af MikkelBeier (Slettet) - Niveau: A-niveau

hjælp, jeg skal snart aflevere SSO i matematik, jeg skriver om vektorer i planen.

MIN OPGAVE VEDHÆFTET SOM BILLEDE

hjælp hjælp hjælp ! 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2018 af mathon

\small \textbf{a.}

                             \small v_{spids}=\frac{\left | \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b} \right |}{\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |}


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2018 af mathon

\small \small \textbf{b.}

                             \small \left | \overrightarrow{a}+\overrightarrow{b} \right |=\sqrt{\left |\overrightarrow{a} \right |^2+\left |\overrightarrow{b} \right |^2+2\cdot \left |\overrightarrow{a} \right |\cdot \left |\overrightarrow{b} \right |\cdot \cos(v)}
                                                                                                                          \small \cos(180^\circ-v)=-\cos(v)


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. februar 2018 af AMelev

#2

\small \textbf{a.}

                             \small v_{spids}=\frac{\left | \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b} \right |}{\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |}

En smutter - der skulle stå cos(vspids) = ....

\vec{a}\cdot \vec{b}=\left | \vec{a} \right |\cdot \left | \vec{b} \right |\cdot cos(\angle(a,b) )

Da der ikke er bedt specifikt om den spidse vinkel, kan numerisktegnet undværes.
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. februar 2018 af mathon

korrektion:

\small \textbf{a.}

                             \small \small v_{spids}=\cos^{-1}\left (\frac{\left | \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b} \right |}{\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |} \right )            :-)


Svar #6
15. februar 2018 af MikkelBeier (Slettet)

super fint ! 

- Men hvordan finder jeg frem til vektor a og b? 

(skal aflevere imorgen) ! 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2018 af mathon

\small \textup{Du skal kun benytte:}
                                               \small \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}
\small \textup{samt} 
                                                \small \left | \overrightarrow{a} \right |  \small \textup{og}  \small \left | \overrightarrow{b} \right |        \small \textup{som er oplyst.}


Skriv et svar til: Vektorer i Planen - Vinkel med mere...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.