Matematik

Matricer

15. februar 2018 af UchihaItachi - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har: 

PQ = \binom{24a-78-a\, }{\, -2a-60+18}  og (PQ)^{T} = \binom{24a-2a-60\, }{\, -78-a+18}

Forstår ikke følgende spørgsmål og hvilken regning metode benytter man?

A) For hvilke(t) tal a er PQ = (PQ) T ? (Man siger da, at PQ er en symmetrisk matrix.) 

Samt B og C. 

B) For hvilke(t) tal a er QP en symmetrisk matrix? 

Her er QP: 

(QP) = \binom{12a+13+4+65\, }{\, 73+12a+60}

C) For hvilke(t) tal a er P^{2}  = P? (Man siger da, at P er en idempotent matrix.) 

Her kender jeg P

(P) = \binom{6 + a\, }{\, -1 -5}

Har prøvet lidt af hvert men det giver ikke rigtig mening for mig. Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2018 af fosfor (Slettet)

a) løs    -2a-60 = -78-a   mht. a...


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2018 af janhaa

#0

Jeg har: 

PQ = \binom{24a-78-a\, }{\, -2a-60+18}  og (PQ)^{T} = \binom{24a-2a-60\, }{\, -78-a+18}

Forstår ikke følgende spørgsmål og hvilken regning metode benytter man?

A) For hvilke(t) tal a er PQ = (PQ) T ? (Man siger da, at PQ er en symmetrisk matrix.) 

Samt B og C. 

B) For hvilke(t) tal a er QP en symmetrisk matrix? 

Her er QP: 

(QP) = \binom{12a+13+4+65\, }{\, 73+12a+60}

C) For hvilke(t) tal a er P^{2}  = P? (Man siger da, at P er en idempotent matrix.) 

Her kender jeg P

(P) = \binom{6 + a\, }{\, -1 -5}

Har prøvet lidt af hvert men det giver ikke rigtig mening for mig. Tak på forhånd

c) ang c, så er P en 2x2 matrix?

P^2=\begin{pmatrix} 36-a & a\\ -1 & 25-a \end{pmatrix}=P

\begin{pmatrix} 36-a & a\\ -1 & 25-a \end{pmatrix}=P=\begin{pmatrix} 6 & a\\ -1 & -5 \end{pmatrix}

a=30


Svar #3
15. februar 2018 af UchihaItachi

#1 men hvordan ved jeg lige præcist er det er de to tal jeg skal sætte i lig med hinanden og ikke nogen af de andre? :)

Derudover hvordan gør jeg med B så? .)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2018 af Anders521

Har alle dine matricer dimensionerne 2x1 (dvs. to rækker og en søjle) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2018 af fosfor (Slettet)

#3 Slå definitionen af matrix transpose op...


Svar #6
17. februar 2018 af UchihaItachi

Jeg er stadig ikke helt med på hvordan B eren løses


Skriv et svar til: Matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.