Matematik

MONOTONIFORHOLD

18. februar 2018 af Larxx - Niveau: B-niveau

Håber, at der sidder en som kan hjælpe mig lidt videre med opgaven 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
18. februar 2018 af Larxx

.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2018 af Mathias7878

Du har udregnet f'(x) forkert.

- - -

 

 


Svar #3
18. februar 2018 af Larxx

Vil du prøve, at hjælpe mig lidt videre


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2018 af Mathias7878

Du har udregnet det første rigtigt, fordi (x^3)' = 3x^2. Men det går galt ved det andet led.

Du skal igen bruge den samme regel, dvs:

  \small (x^n)' = n\cdot x^{n-1} = 2\cdot x^{2-1} = 2x^1 = 2x

hvor du så kan gange 2x op i tælleren:

  \small \small -\frac{3}{2}\cdot 2x = -\frac{6x}{2} = -3x

Derudover skal du benytte, at 

  \small (-k\cdot x)' = -k

på leddet -6x

  

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2018 af fosfor (Slettet)

f '(x) = (x3)' - (3/2 x2)' - (6x)' + (2)'
        = 3x2  - 3/2*2*x  -   6    +  0


Svar #6
18. februar 2018 af Larxx

På denne måde ?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2018 af Mathias7878

Du skal få det samme resultat som vist i #5:

  \small f'(x) = 3x^2-\frac{3}{2}\cdot 2x-6 = 3x^2-3x-6

- - -

 

 


Svar #8
18. februar 2018 af Larxx

Vil du også være sød, at hjælpe videre med spørgsmål 2 


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. februar 2018 af Mathias7878

Du kan løse ligningen f'(x) = 0 vha. deskriminanten og formlen for løsningerne til en andengradsligning:

  \small d = b^2-4ac

samt

  \small x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

hvor

  \small a = 3 \ b = -3 \ c = -6

- - -

 

 


Svar #10
18. februar 2018 af Larxx

Kan ikke rigtig komme videre 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. februar 2018 af fosfor (Slettet)

c = -6


Svar #12
18. februar 2018 af Larxx

Er dette rigtigt ?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #13
18. februar 2018 af Larxx

Diskrimination er positiv og ikke negativ 


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. februar 2018 af Mathias7878

Ja, men der er en løsning til, da d>0. Du skal lave en ny udregning, hvor der skal stå -sqrt(d) i stedet for +sqrt(d)

- - -

 

 


Svar #15
18. februar 2018 af Larxx

Forstår ikke lige ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
18. februar 2018 af Mathias7878

..

  \small x = \frac{-b\pm\sqrt{d}}{2a}

dvs

  \small x = \frac{-b+\sqrt{d}}{2a}

eller

  \small x = \frac{-b-\sqrt{d}}{2a}

  

- - -

 

 


Svar #17
18. februar 2018 af Larxx

Sådan her ?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #18
18. februar 2018 af Mathias7878

Nej, du skal jo gøre akkurat det samme, som du gjorde før. Du skal bare ændre +-tegnet til et minus-tegn foran kvadratrod(d)

- - -

 

 


Svar #19
18. februar 2018 af Larxx

Så får jeg -1


Svar #20
18. februar 2018 af Larxx

Mange gange tak fordi, at du vil hjælpe Mathias7878 :)


Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.