Matematik

Bestem stamfunktion

18. februar 2018 af Alpha3460 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Endnu et spørgsmål her til aften, jeg håber der er en der vil hjælpe!

Opgaven skal løses på TI Nspire


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2018 af Mathias7878

Bestem F(x) og definer den som et eller andet

Du skal derefter indsætte punktet P(2,3) ind i F(x) og løse mht. til k, dvs. du skal løse:

solve(F(2)=3,k))

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2018 af mathon

                  \small F(x)=y=5\ln(x)+2x^3+k
\small \textup{samt}
                  \small F(2)=3=5\ln(2)+2\cdot 2^3+k       \small \small \textup{hvoraf \textbf{k} kan beregnes.}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2018 af AMelev

TINspire giver kun løsningen med k = 0, så du skal definere den generelle stamfunktion som ∫f(x) dx + k, og så ellers gøre som angivet i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Stamfunktionen for \small f der går gennem (x0, y0) er
y_0+\int_{x_0}^x f(t) dt

Dvs.
F(x)=3+\int_2^x f(t) dt


Skriv et svar til: Bestem stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.