Fysik

Friktionskraft - x-komponent

19. februar 2018 af Santoz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, ved ikke helt hvordan jeg skal greje den her, så håber I kan hjælpe

Vi betragter en kasse med massen 3kg og begyndelses farten 5 m/s

Kassen bremses af friktion. Det sker over afstanden 10 meter.

Spørgsmålet lyder: Hvad er x-komponenten af friktionskraften?

Kan I hjælpe??

Vedhæftet fil: hjælp friktion.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2018 af mathon

\small \textup{Brug }
                        \small 2\cdot a\cdot \Delta s={v_f}^2-{v_i}^2

                        \small a=\frac{0-{v_i}^2}{2\cdot \Delta s}

                        \small F_{gnid}=m\cdot a=-\frac{m\cdot {v_i}^2}{2\cdot \Delta s}


Svar #2
19. februar 2018 af Santoz (Slettet)

Hej, har brugt den sidste formel til at beregne F_gnid, og når frem til -3,75 N.

Svarmulighederne er:

a) -10 N      b) 1,5 N      c) -7,5 N      d) 4,8 N

Har jeg bare regnet forkert, eller?

Tusind tak for hjælpen indtil videre


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2018 af mathon

Har du vinklen med vandret?


Svar #4
19. februar 2018 af Santoz (Slettet)

På figuren ligger kassen på en vandret flade...


Svar #5
20. februar 2018 af Santoz (Slettet)

Hej, vores lærer oplyste den forkerte masse. Massen skulle være 6 kg, og jeg får nu en kraft på -7,5. Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Friktionskraft - x-komponent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.