Fysik

hjælp med fysik opgave :)

20. februar 2018 af Omar1234563 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der er 0,5 vand i en elkedel med en starttemperatur på 15C. Elkedlen tændes i 2 minutter for at få vandet til at koge elkedlen har en effekt på 1500 W

Beregn forbruget af elektrisk energi

Hvor stor en varme er blevet tilført til vandet?

Hvad er elkedlens nyttevirkning

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2018 af Mikkeldkdk

a)

Du har 1500 joule/sekund der omsættes. W = j/s

Du vil vide hvor mange joule der omsættes i 2 minutter. Så skal du gange de 1500 joule/sekund med det antal sekunder der er på 2 minutter

E=P*t

E=energi, P=effekt, t=tid 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2018 af Mikkeldkdk

b)

Du skal finde den tilførte varme til vandet. 

Du skal bruge formlen Q = m*c*Δt

Q = tilført varme, m = massen af vandet, c = specifik varmekapacitet for vand og Δt = temperaturændringen


Skriv et svar til: hjælp med fysik opgave :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.