Fysik

Henfald og radivaktivtet

22. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen kan hjælpe med den opgave ?

Forestil dig, at du har 4 g af et radioaktivt stof. Stoffets halveringstid er T_{\frac{1}{2}} = 2 min.

Hvor meget er tilbage efter 2 min?
Hvor meget er tilbage efter 4 min?
Hvor meget er tilbage efter 8 min?
Hvor lang tid er der gået, når der er 0,01 g tilbage?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2018 af mathon

              \small m\left ( t+n\cdot T_{\frac{1}{2}} \right )=\left ( \frac{1}{2} \right )^2\cdot m(t)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2018 af mathon

hvoraf
              \small m\left ( 1\cdot T_{\frac{1}{2}} \right )=\left ( \frac{1}{2} \right )^1\cdot m(0)

              \small m\left ( 2\cdot T_{\frac{1}{2}} \right )=\left ( \frac{1}{2} \right )^2\cdot m(0)

              \small m\left ( 4\cdot T_{\frac{1}{2}} \right )=\left ( \frac{1}{2} \right )^4\cdot m(0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2018 af mathon

Hvor lang tid er der gået, når der er 0,01 g tilbage?

              \small \small m\left ( t \right )=m(0)\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}} }


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2018 af mathon

              \small \small 0{.}01\;g=\left ( 4\;g \right )\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{2\min^{-1}} }


Svar #5
22. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

a) 2*0.5=1

b) 4*0.5=2

c) 8*0.5=4

Mon det er rigtigt jeg har beregnet 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2018 af mathon

      \small \textup{Det er ikke rigtigt.}


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2018 af mathon

\small \textup{korrektion:}
              \small 0{.}01\;g=\left ( 4\;g \right )\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{2\min} }


Skriv et svar til: Henfald og radivaktivtet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.