Matematik

HAR DU HAFT FSA MAJ MATEMATIK 2011 TEST KLIK HER!

22. februar 2018 af KageSpiseren - Niveau: 9. klasse

Hej jeg en dreng som sidder med FSA MAJ MATEMATIK 2011 aflevering som jeg frustrerer lidt med da jeg har andre bøger at tage mig til, selvom matematik er mit favorit fag.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2018 af Mathias7878

Hej Darj. Hvis du vedhæfter et billede af opgaven, som du ikke kan finde ud af, får du rigtig hurtig hjælp - og dermed svar på dit spørgsmål.

- - -

 

 


Svar #2
22. februar 2018 af KageSpiseren

Hej Mathias

Jeg har et link hvis det kan hjælpe?

https://lillenaestvedskole.m.skoleintra.dk/file/messageattach/JH-FU-20180220-45334/FSA%20maj%2011.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2018 af Mathias7878

Kan du ikke tage et screenshot af opgaven? Du kan bruge "klippeværktøj", hvis du har windows. VI har nemlig ikke adgang til den der hjemmeside.

- - -

 

 


Svar #4
22. februar 2018 af KageSpiseren

Kan kopiere det hele?


Svar #5
22. februar 2018 af KageSpiseren

Line skal til sundhedsplejerske med sin klasse. I skemaet på svararket er resultatet af sundhedsplejerskens målinger.

2.1 Brug oplysningerne på svararket, og beregn vægtforskellen mellem den elev, der vejer mest, og den elev, der vejer mindst.

Fedtprocenten angiver, hvor stor en ­procentdel af vægten der er fedt.

2.2 Hvor mange kilogram af elev nr. 1’s vægt er fedt?

Er du tynd, normal eller overvægtig? Antallet af overvægtige stiger i Danmark i disse år. Men hvornår er man overvægtig? Det fortæller dit kropsmasseindeks (Body Mass Index, forkortet BMI) dig noget om. BMI beregnes ud fra din vægt og højde efter formlen: BMI = din vægt i kg / (din højde i meter · din højde i meter) BMI viser, hvor meget man vejer set i forhold til sin højde. En høj værdi vil oftest være udtryk for, at man har store fedtdepoter i kroppen. En stor muskelmasse vil dog også give et højt BMI. Bodybuildere vil fx ofte have et relativt højt BMI, selvom de har små fedtdepoter. BMI skal derfor tages med et vist forbehold. • BMI under 18,5: Du vejer for lidt. • BMI 18,5-25: Din vægt er passende. • BMI 25-30: Du er overvægtig.

2.3 Beregn BMI for elev nr. 14.

2.4 Opstil en formel til beregning af BMI, hvor vægten i kilogram kaldes m, og højden i meter kaldes h.

2.5 Hvor mange af eleverne har et BMI, som viser, at deres vægt er passende?

Elev nr. 15 vil gerne have et BMI, der er mindre end 25.

2.6 Hvor mange kilogram skal elev nr. 15 tabe sig for at få et BMI på 24?

Opgave 2.6 er den jeg frustrerer med.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2018 af Mathias7878

Hvad vejer elev nr. 15?

- - -

 

 


Svar #7
22. februar 2018 af KageSpiseren

76,4 kg


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2018 af Mathias7878

Man skal vist også bruge højden :=)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2018 af OliverHviid

Kom med HELE opgaven - ellers bliver det svært at regne den ud...


Svar #10
22. februar 2018 af KageSpiseren

elev nr   alder   højde     vægt     BMI       Fedt procent

15         15        171       76,4       26,1      21,9


Brugbart svar (1)

Svar #11
22. februar 2018 af Mathias7878

Formlen for BMI

er:

    \small \textup{BMI }= \frac{\textup{v\ae gt}}{\textup{h\o jde}^2}

du kender højden, BMI men ikke vægten, hvorfor du skal løse ligningen:

  \small 24 = \frac{\textup{v\ae gt}}{1.71^2 }

- - -

 

 


Svar #12
22. februar 2018 af KageSpiseren

skal regne ud hvor meget han skal tabe sig for at få et BMI på 24


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. februar 2018 af Mathias7878

Hvis overstående ligning løses, finder du ud af, hvor meget han skal veje for præcist at have et BMI på 24.  Hvis du så trækker hans oprindelige vægt fra den vægt, han skal have, for at få et BMI på 24, må du have fundet ud, hvor han skal tabe sig.

- - -

 

 


Svar #14
22. februar 2018 af KageSpiseren

Han skal tabe sig i vægt men er forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. februar 2018 af Mathias7878

..

  \small \small 24 = \frac{\textup{v\ae gt}}{1.71^2 }

  \small \textup{v\ae gt} = 24\cdot 1.71^2 = 70.1784 \ kg

  \small \textup{V\ae gt}_{tab} = 76.4 \ kg - 70.1784 \ kg = 6.2216 \ kg

- - -

 

 


Svar #16
22. februar 2018 af KageSpiseren

TAK! Dett sådan noget der jeg leder efter


Skriv et svar til: HAR DU HAFT FSA MAJ MATEMATIK 2011 TEST KLIK HER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.