Kemi

Er det rigtigt? Enhed HASTER_

23. februar 2018 af Anar2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal omregne 0,0625 mg/mL til mol/L. 

Jeg omregnet 0,0625 mg/mL til g/L

0,0625 mg/ mL = 0,0625 g/L

Jeg omregner 0,0625g/L til mol/L.            molarmasse for lidocaine = 270,801g/mol

0,0625 g/L * 270,801 g/mol = 16,92 mol/L

Jeg skal nemlig lave en standardkurve, hvor jeg har koncentrationen i mol/L af x aksen og absorbans af y-aksen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2018 af TheElectronMover

0,0625 mg/mL = 0,0625 g/L er korrekt:

 \left(\frac{0,0625\text{mg}\cdot1000}{1000 \text{mL}}=0,0625 \frac{\text{g}}{\text{L}}\right)

Dog ser jeg andre værdier på molarmassen af lidocain. Iflg. PubChem har lidocain molarmassen: 234,343 g/mol. se det her

Derudover skal koncentrationen (g/L) divideres med molarmassen (g/mol) for masse går ud med masse:

\frac{\frac{\text{g}}{\text{L}}}{\frac{\text{g}}{\text{mol}}} = \frac{\text{g}}{\text{L}} \cdot \frac{\text{mol}}{\text{g}} = \frac{\text{mol}}{\text{L}}

Så må antal mol pr. liter være følgende:

\frac{0,0625 \frac{\text{g}}{\text{L}}}{234,343 \frac{\text{g}}{\text{mol}}} = 0,000267 \frac{\text{mol}}{\text{L}}

Håber det svarer på dit spørgsmål. :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. februar 2018 af AngelOneOne

Hej,

#1 har ret i forhold til beregningen. I forhold til molmassen du skal anvende i beregningen, afhænger det af om der i opløsningen er anvendt lidokain (234,343 g/mol) eller lidokainhydrochlorid (270.801 g/mol).

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #3
23. februar 2018 af Anar2 (Slettet)

Ej tusind taak sådan virkelig :) 

Det er lidocaine hydrochlorid :) 

Tusind tak sådan virkelig 


Skriv et svar til: Er det rigtigt? Enhed HASTER_

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.