Matematik

Reduktion

25. februar 2018 af xNinaNielsen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hejsa. To spørgsmål.

Hvordan finder jeg ud af hvor mange liter der kan være i basinet når jeg har disse mål??

en anden ting er at jeg har fået besked på at reducer formlen for flisegangens areal. Men det siger mig intet, ved ikke hvordan man gør sådan noget, og jeg ser mig blind når jeg googler det :( .


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2018 af AngelOneOne

Hej,

V = h x b x d = 13,5 m x 7,0 m x 1,2 m = 113,4 m3 = 113.400 L

Den simpleste reduktion må vel være:

A = 4(x2) + 41x

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2018 af mathon

        \small \textup{Volumen:}
                            \small \small V=\left (135\;\mathrm{dm} \right )\cdot \left (70\;\mathrm{dm} \right )\cdot \left (12\;\mathrm{dm} \right )=113'400\; \mathrm{dm}^3= 113'400\; \textup{L}


Svar #4
25. februar 2018 af xNinaNielsen (Slettet)

Tak for hjælpen ang. Liter.

Er der en nem forklaring på hvordan man kommer frem til det med at reducere? :) eller evt. En brugbar video?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2018 af SkipperN (Slettet)

Du behøver ikke en video :) Den formel du skal reducere indeholder kun +, hvorfor du bare kan ligge det hele sammen.

13,5x + 7x + 13,5x + 7x = 41x. Derudover er der 4 X2, hvorfor det bliver 4x2

A = 4x2 + 41x

Vi har altså bare lagt x'erne sammen og x2 sammen :) Der var 41 af den ene og 4 af den anden.

Når du reducerer, så trækker du egentlig bare udtrykket sammen og skal bruge de forskellige fortegn til at mindske udtrykket :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2018 af ringstedLC

#4 Tak for hjælpen ang. Liter.

Er der en nem forklaring på hvordan man kommer frem til det med at reducere? :) eller evt. En brugbar video?

Når du skal finde et volume i liter og længderne er i meter, er det en god ide at lave dem om til decimeter, fordi:

\begin{align*} 1\;dm^3&=1\;l\\ 13.5\;m=135\;dm\;,\;&7.0\;m=70\;dm\;,\;1.2\;m=12\;dm\\ 135\cdot 70\cdot 12&=113400\;l \end{align}

Reduktionsteknik:

\begin{align*} A&={\color{Red} x^2}+13.5x{\color{Red} +x^2}+7x{\color{Red} +x^2}+13.5x{\color{Red} +x^2}+7x\Downarrow\\ A&={\color{Red} 4x^2}+13.5x+7x+13.5x+7x\Downarrow\\ A&=4x^2{\color{Blue} +13.5x+7x+13.5x+7x}\Downarrow\\ A&=4x^2{\color{Blue} +41x} \end{align}


Svar #7
25. februar 2018 af xNinaNielsen (Slettet)

Mange tak for hjælpen folkens. Det hjalp meget :D

Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.